РЕАКЦИЯ НА ОМО „ИЛИНДЕН“-ПИРИН, във връзка с изявлението на премиера Кирил Петков срещу македонското малцинство в България

17 януари, 2022

OMO-Kiril

За съжаление с изявлението си, че в България няма македонско малцинство българския премиер Кирил Петков се включи в тоталитарната щафетата, започнала от Тодор Живков и предавана като срамна зараза през Борисов и Каракачанов та все до него. Срамна компания и срамна болест. И срамно начало на мандата на премиер, на който се възлагат толкова надежди. Но какво ли може да се очаква, когато е попаднал в коалиция, в която има толкова духовни внуци на Тодор Живков?

Колко ли е абсурдно чувството да говориш очевидни лъжи, в които никой освен измамените граждани на България не вярва?

Преследването и асимилацията срещу македонското малцинство бе първия възродителен процес започнат от Тодор Живков и единствения, който още не е спрян, а нито осъден. Това е последната тоталитарна политика в Европейския съюз и като такава тя е и български срам за Европа.

Отричането на македонското малцинство в България е позора на българската държава и демокрация.

Но за съжаление в България лъжата е превърната в национално достойнство, беззаконието – в порядки, нарушаването на правата на хората – в нрав, асимилацията и дискриминацията - в „нещата от живота“.

Но не само Петков, а и милиони да повтарят лъжата, че в България няма македонско малцинство, това няма да я превърне в истина, нито ще накара македонците да изчезнат. Думите на отричащите истината нямат власт да променят действителността, че в България македонско малцинство има и ще има. Защото не гласа на тези, които отричат има някаква стойност и се брои, а гласа на онези, които се самоопределят и ще продължат да се самоопределят македонци, като бащите и дедите им.

Колкото по-скоро България се освободи от лъжата, че ни няма и от останалите си свети лъжи за Македония и македонците толкова по-добре ще бъде и за нея и за всички граждани на България и за Балканите.

Пожелаваме на премиера бързо излекуване от този срам и тази болест! Ваксина срещу нея е истината. Друга не съществува.

ОМО „Илинден“-ПИРИН

Back to previous page Back to top
Main About Us News Activities Documents Photo Gallery Media Contact Links
� 1999-2021 OMO "Ilinden" - PIRIN, All Rights Reserved.