Местни избори 2007
ОМО „Илинден” - ПИРИН призовава избирателите


25 октомври, 2007

Уважаеми избиратели! Съграждани!

Ви призоваваме Ви да гласувате за хора или партии, които не купуват гласове; мислят за решаване на кардинални и наболели обществени въпроси като: водоснабдяване, нормална пътна мрежа, изграждане на хидросъоръжения за електропроизводство и напояване; развитие на туризма; компетентна и некорумпирана администрация; не жертват екологията заради бързи печалби.

Поради невъзможност за директно участие в изборите ОМО „Илинден” - ПИРИН реши да подкрепи на местните избори независими кандидати, хора некомпрометирани пред обществото, доказали се и достойни за доверие. Такива намерихме в лицето на следните независими кандидати за общински съветници:
В Община Сандански: Владимир Лигов (Н: 58) и Васка Николова (Н:59);
В община Гоце Делчев: Андрей Андревв (Н:28) и Атанас Маджиров (Н: 31);
В община Петрич: Страхил Главчев (Н:54);
В Община Благоевград: Емил Евтимов (Н:48).
За кмет на Благоевград ние Ви призоваваме да подкрепите кандидатурата на Антон Бръчков (Н:42).
Познаваме ги като добри професионалисти и честни хора. Граждани с опит и достойнство. Вярваме, че са способни да допринесат за решаване на много от натрупаните с десетилетия проблеми на нашата област.
Такива хора са необходими на нашия край за да почне да излиза от блатото, в което го вкараха некомпетентни, корумпирани, алчни управници. Средствата от еврофондовете, за които всички толкова стръвно се борят сега, трябва не само да дойдат, но и да останат в нашите общини, а не както обикновено да изтекат по тайни, частни канали към банки и фирми в столицата.

Да бъдем граждани и да решаваме трезво! Да не допуснем доказали се некадърници да си купят място за нов мандат. Да не позоволим на „хората с големите пари” отново да ни купуват, защото те утре ще пордадат и нас и нашите интереси.


Дневник, Скопје:
Македонската общност в България ще има свои кандидати за местните избори в България, насрочени за тази неделя.
В изборната надпревара за общински съветници в общините Благоевград и Петрич ще участват Емил Ефтимов и Страхил Главчев, които са независими кандидати. Ефтимов и Главчев са членове на ОМО „Илинден” - ПИРИН, чието искане за регистрация като политическа партия неотдавна бе отхвърлено и от Върховния съд на България. И двамата кандидати са се определили като Македонци. Очаква се за тях да гласуват македонски граждани, които се намират в България, студенти и македонски граждани с българско гражданство, твърди македонският вестник “Дневник”.
Според информация на изданието ОМО „Илинден” - ПИРИН подкрепя и кандидатурата на Антон Бръчков за кмет на Благоевград. Бръчков досега беше областен управител, а в досегашната си работа е имал конкретни отношения с македонската общност в Благоевград.
Извор: Информационна агенция "Фокус"

Утрински весник, Скопје:
ОМО „Илинден” - ПИРИН ще участва в местните избори в България, насрочени за 28 октомври. Организацията няма да участва в изборите директно, а подкрепяйки независими кандидати за кметове и общински съветници в няколко населени места в Пиринска Македония.
През август се провалиха и последните опити за официално регистриране на организацията като политическа партия. Софийски градски съд предложи на ОМО „Илинден” - ПИРИН да се регистрира само като неправителствена организация. Жалбата на представителите на ОМО „Илинден” - ПИРИН бе отхвърлена на последна инстанция от Върховния касационен съд. Въпреки голямото разочарование на македонците в България от подобни според тях “абсурдни и неоснователни” решения, те не се отказвали. Щели да потърсят правата си в Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Планирали да внесат жалба още през този месец заради нарушаване на правото за свободно събиране и сдужаване в България.
Организацията ще подкрепи кандидата за общински съветник в Петрич Страхил Главчев, кандидата за общински съветник в Благоевград Емил Ефтимов, както и кандидатите за общински съветници в Сандански Васка Николова и Владимир Лигов, и Атанас Маджиров и Андрей Андреев в Гоце Делчев.
Извор: Информационна агенция "Фокус"


Община Петрич
Страхил Димитров ГЛАВЧЕВ

Община Сандански
Владимир Василев ЛИГОВ

Община Сандански
Васка Кирилова НИКОЛОВА

Община Благоевград
Емил Евтимов ЕВТИМОВ
Община Гоце Делчев
Андрей АНДРЕЕВ

Община Гоце Делчев
Атанас МАДЖИРОВ
       
Main About Us News Activities Documents Photo Gallery Media Contact Links
� 1999-2021 OMO "Ilinden" - PIRIN, All Rights Reserved.