Дебата на Радио Благоевград

13 јуни, 2008

Read this page in English

Радио Благоевград Во емисијата со наслов „Изгреј зора”, на Радио Благоевград, се одржа дебата меѓу Димитар Тјулеков, научник-историчар од т.н. „Македонски научен институт” од Бугарија и Стојко Стојков, копретседател на партијата ОМО „Илинден” - ПИРИН. Ова е прв случај во Радио Благоевград да биде поканет еден македонски историчар на кој му е дадена можност да ги изнесе своите лични ставови, како и ставовите на партијата, за статусот кој што го има македонското малцинство во Бугарија.
Со директно вклучување во емисијата учествуваа и слушателите на Радио Благоевград кои што ги изнесуваа сопствените ставови во врска со постоењето на македонско малцинство во Бугарија, а поставуваа и прашања за учесниците во дебатата.

За да ја слушнете целата содржина на емисијата во mp3 формат, кликнете
ОВДЕ!

     
Main About Us News Activities Documents Photo Gallery Media Contact Links
� 1999-2021 OMO "Ilinden" - PIRIN, All Rights Reserved.