Почит Към Гоце - 4 Май 2008 Г. Благоевград

7 мај, 2008

Почит Към Гоце На 4 май т. г. Председателството и Централния съвет на ОМО „Илинден” - ПИРИН поставиха цветя пред паметника на македонския революционер Гоце Делчев в Благоевград и с кратко слово, и едноминутно мълчание почетоха паметта му.

За разлика от друг път сега властите не направиха проблеми, така че за пръв път в Благоевград на пиринци бе позволено свободно да упражнят правото си на свобода на словото. Видя се, че когато властите не нарушават законите и правата на гражданите мероприятията на партията минават без проблеми. За цивилизованото протичане на това събитие допринесе и отсъствието на дежурната малобройна хулиганска агитка на т. нар. ВМРО БНД.

Промяната на политиката на властите се обяснява както с демократичните виждания на новия градоначалник на Благоевград г-н Паскалев, така и с обстоятелството, че в началото на юни България ще трябва да докладва в Комитета на министрите при Съвета на Европа за спазване на правото на мирни събирания на членовете на ОМО „Илинден” - ПИРИН, за което държавата има присъда от Европейския съд по правата на човека, както и течащо дело за миналогодишната забрана на събора на партията в Мелник.

Единствения неприятен момент беше ненормално големия брой униформени полицаи – около двадесет човека.
Паметта на Гоце Делчев бе отбелязана и от структурите на партията в Гоцеделчевско.


     
Main About Us News Activities Documents Photo Gallery Media Contact Links
� 1999-2021 OMO "Ilinden" - PIRIN, All Rights Reserved.