- Устав
EFA 2019 MANIFESTO
 
 
English
- Program
- By-Laws
- By-Laws (1998-2005)
Български
- Учредителна декларация
- Устав (нов, 2017)
Македонски
- Програма
- Membership of EFA
Featured Links:
- MHRMI
- Vinozhito/Rainbow Party
- Maknews
- EFA
 
| 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 |
August 1, 2017
OUR POSITION ON THE AGREEMENT ON GOOD NEIGHBOURLINESS BETWEEN MACEDONIAN AND BULGARIA
ПОЗИЦИЈА ВО ВРСКА СО ДОГОВОРОТ ЗА ДОБРОСОСЕТСТВО МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА

July 26, 2017
ДОГОВОР ЗА ПРИЈАТЕЛСТВО, ДОБРОСОСЕДСТВО И СОРАБОТКА МЕЃУ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА

June 28, 2017
Стојко Стојков: Кога веќе не продаде, Македонија барем требаше да си ја дигне цената

June 21, 2017
ИЗЈАВА во врска со средбата на премиерите на Р Македонија и Р Бугарија и најавата за потпишување на договор за добрососедство меѓу двете земји

May 31, 2017
Annual Report on the Human Rights Situation of the Macedonian Minority in Bulgaria and the Rights of Bulgarian Citizens with a Macedonian Consciousness - 2016
ГОДИШЕН ДОКЛАД ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО НА МАКЕДОНСКОТО МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ И ПРАВАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ С МАКЕДОНСКО САМОСЪЗНАНИЕ - 2016 г.

February 23, 2017
Bulgaria refuses to face reality on the issue of its Macedonian minority

February 16, 2017
ОМО „Илинден“ и ЕФА во ЕП: Македонците во Бугарија се претставени како шпиони, предавници, платени агенти...

February 11, 2017
ПОЗИЦИЈА НА ОМО „ИЛИНДЕН“ - ПИРИН ВО ВРСКА СО ПЛАТФОРМАТА НА АЛБАНСКИТЕ ПАРТИИ ИЗРАБОТЕНА ВО ТИРАНА
Main About Us News Activities Documents Photo Gallery Media Contact Links
� 1999-2021 OMO "Ilinden" - PIRIN, All Rights Reserved.